Udvalgets deltagelse ved Folkemødet 2015

01.06.2015

Udvalget har siden september 2014 arbejdet med at undersøge forholdene for det danske embedsværk, herunder om den offentlige forvaltning fungerer som den skal og kan følge med nye vilkår og krav.
På nuværende tidspunkt, har udvalget talt med mere end 130 personer med relation eller kendskab til den offentlige forvaltning, herunder politologiske og juridiske forskere, journalister og redaktører, nuværende og tidligere embedsmænd, nuværende og tidligere ministre samt kommunal-, regional- og folketingspolitikere. Desuden har udvalget afholdt et debatarrangement i december sidste år, hvor mere end 300 personer var tilmeldt. På denne baggrund er udvalget klar til at præsentere dele af den samlede analyse.
Ved Folkemødet 2015 afholder udvalget derfor to debatarrangementer, hvor vi håber at mange vil møde op og deltage i debatterne om det danske embedsværk, så udvalget kan få refleksioner og tanker med tilbage til det afsluttende arbejde med at formulere anbefalinger.

Våbenkapløbet mellem pressen og embedsværket – hvordan øges tilliden?
Det første arrangement omhandler våbenkapløbet mellem journalister og embedsmænd og afholdes fredag d. 12. juni 2015 kl. 10.00-10.50 i Allinge Røgeris mødetelt 3.
Debatten vil stille skarpt på den oprustning, der sker hos både pressen og embedsværket for at vinde kontrollen over mediedagsordenen, og har til formål at debattere mulige løsninger på den stigende mistillid mellem embedsmænd og journalister. 

I debatten deltager bl.a.

  • Michael Dyrby, nyhedsredaktør TV2,
  • Mikael Børsting, public Affairs direktør hos Geelmuyden Kiese og tidl. særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen,
  • Erik Albæk, professor i journalistik og statskundskab ved Syddansk Universitet,
  • Anton Geist, indlandsredaktør Dagbladet Information.

Mere information om arrangementet findes på Folkemødets hjemmeside: https://kalender.brk.dk/event/user-view/15804?redir

Embedsværket anno 2015 – Bo Smith-udvalget stiller diagnosen
Udvalgets andet arrangement på Folkemødet fokuserer på dele af udvalgets analyse af den offentlige forvaltning og afholdes fredag d. 12. juni 2015 kl. 13.00-13.50 i Allinge Røgeris mødetelt 3.
Debatten vil tage udgangspunkt i udvalgets analyse af om embedsværket kan håndtere nye krav og vilkår, løfter de opgaver, der er behov for anno 2015, og om dette gøres med respekt for grundlæggende normer for embedsværkets bistand og rådgivning.

I debatten deltager

  • Margrethe Vestager, EU-kommissær, tidligere minister,
  • Bertel Haarder, medlem af Folketinget for Venstre og tidligere minister,
  • Hans Mortensen, forfatter og journalist ved Weekendavisen.

Mere information om arrangementet findes på Folkemødets hjemmeside:
https://kalender.brk.dk/event/user-view/15811?redir=%23eidx_0